Gentle Teaching

Samen verder op weg

De eerste twee lezingen: de kracht van relaties.

Een reactie plaatsen

IMG_6939934770309923 sept

Het GTI werd geopend door Sylvana Karasavidou, president of the social welfare centre van centraal Macedonië. Thema van de conferentie dit jaar is Human relationship in serving people.  Aansluitend werd gesproken door  Maurits Eigendaal, voorzitter van Gentle Teaching International. Zijn lezing had als onderwerp:  ” Finding your foothoold in a changing world” en ging over de ontwikkeling van GT in de loop van de jaren.

Enkele quotes  uit zijn lezing;

  •  Onzichtbaarheid  (negeren, apart zetten) is ergste straf voor iemand met problemen. Resultaat  is altjd boosheid en frustratie.
  • Verandering komt in kleine stapjes.
  • Ontwikkeling van de mens kan alleen voortkomen uit wederzijdse erkenning.
  • Gentle Teaching gaat over liefde; er is geen zelfwaardering zonder liefde.

Tweede spreker was Anthony McCrovitz. Excecutive director of Globstar (een “human service agency” in de USA)

Zijn lezing was genaamd: Navigating the hard trough stormy wheater. Can  the framework of GT make a difference in the lifes of persons with severe behavioral difficulties. Anthony heeft onderzoek gedaan naar het effect van werken met GT bij  kinderen met problemen in emotieregulatie. Hij heeft twee groepen kinderen vergeleken. Bij de ene groep werd gewerkt met gedragsmodificerende technieken, bij de andere groep werd gewerkt vanuit de principes van GT. De groep kinderen die werden begeleid van uit de principes van GT lieten een grotere vooruitgang zien op het gebied van emotieregulatie maar ook op het gebied van sociale en relationele vaardigheden. Ook gaven begeleiders die met GT werkten een grotere verbetering van relatieopbouw aan. Deze resultaten bevestigen onze overtuiging dat echte ontwikkeling alleen mogelijk is vanuit een veilige, liefdevolle relatie met de ander.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s