Gentle Teaching

Samen verder op weg

Presentatie van Leekerweide: Gentle Teaching en hechting; bouwen aan een vertrouwensrelatie

1 reactie

De conferentie was tweetalig (Grieks/Engels) dus een mooie samenvatting van onze lezing in het Grieks.

De conferentie was tweetalig (Grieks/Engels) dus een mooie samenvatting van onze lezing in het Grieks.

Op dinsdag 23 september hadden wij, Mark Veen en Simone Schipper de eer om de eerste dag van het GTI2014 af te sluiten met een plenaire lezing. De zaal was goed gevuld met zo’n 250 mensen, tolken stonden paraat om het Engels naar het Grieks te vertalen, powerpoint, geluid en video waren getest en klaar voor gebruik.

Ons publiek.

Ons publiek.

Niks stond een succesvolle presentatie dan ook in de weg, behalve natuurlijk die altijd lastige zenuwen. Zenuwen die achteraf nergens voor nodig bleken want de presentatie verliep zeer goed. Mark opende met het inmiddels bekende stukje video met muziek van Claudia de Breij (Mag ik dan bij jou?) en foto’s van cliënten en medewerkers van Leekerweide.  Aan de hand van dit filmpje en andere foto’s legde hij het een en ander uit over Leekerweide, onze visie en missie en de ontwikkeling van Gentle Teaching binnen Leekerweide.

Mark opent de lezing met een introductie over Leekerweide.

Mark opent de lezing met een introductie over Leekerweide.

Daarna nam Simone het stokje over. Thema in de lezing was de samenhang tussen hechting, het aangaan van een vertrouwensrelatie bij mensen met een verstandelijke beperking en hoe Gentle Teaching hier een rol in kan spelen. Met andere woorden: hoe bouw je een vertrouwensrelatie op bij die mensen die dat juist heel moeilijk vinden? Hoe zorgen we dat mensen zich veilig en geliefd bij ons leren te voelen en hoe kunnen we onze ogen, handen, stem en aanwezigheid inzetten om dit te bereiken? De lezing werd ondersteund met diverse filmpjes die binnen Leekerweide gemaakt zijn. Na afloop ontvingen we een hoop enthousiaste reacties over de inhoud van de lezing en de manier waarop we binnen Leekerweide met Gentle Teaching bezig zijn. Trots op onze prestatie en op elkaar konden we het podium weer af maar niet voordat er voor Mark nog een verassing naar voren kwam. Daarover meer in het volgende blog………..

Simone in actie.

Simone in actie.

Advertenties

One thought on “Presentatie van Leekerweide: Gentle Teaching en hechting; bouwen aan een vertrouwensrelatie

  1. Wat doen jullie toch goed werk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s