Gentle Teaching

Samen verder op weg

Wij zijn Leekerweide en buro TOV

logo leekerweide                            TOV logo_def

Dit is het Gentle Teaching BLOG van de stichting Leekerweide en buro TOV

Gentle Teaching, zorg met compassie

Gentle Teaching als omgangs- en begeleidingsvorm vertrekt vanuit universele, menselijke waarden. Deze zijn voor elk mens van even groot belang. De verandering zit in eerste instantie bij ons, de hulpverleners, in onze relatie met de cliënt, de persoon. Vanuit een gelijkwaardige houding bouwen aan een hechte relatie. Dit zorgt voor een fundamenteel, verhoogd gevoel van veiligheid en verbondenheid.

Het is bekend dat veel probleemgedrag zijn oorzaak vindt in gevoelens van onzekerheid of onveiligheid. Bovendien wordt vaak beheersmatig opgetreden tegenover mensen met probleemgedrag, waardoor angst en onzekerheid eerder toe dan af zullen nemen.

Het effect van Gentle Teaching is dat de relatie tussen hulpvrager en hulpverlener verbetert en dat de oorspronkelijke negatieve betekenis van gedrag wordt losgelaten.

Gentle Teaching is geen wondermiddel, maar een benaderingswijze waar veel mensen baat bij hebben. En gaat er vanuit dat het voor iedereen belangrijk is om veilige en liefdevolle relaties met anderen te hebben.

De Stichting Leekerweide heeft in samenwerking met buro TOV een complete training samengesteld.

Na het overlijden van John McGee, grondlegger van Gentle Teaching, in november 2012 is het van belang zijn gedachtengoed levend en in ontwikkeling te houden. Na een succesvol symposium vorig jaar, met de bezielende aanwezigheid van John McGee zelf, organiseren wij ook dit jaar een symposium Gentle Teaching onder de naam ‘Samen verder op weg’.

Werken in de zorg is werken met mensen, met kwetsbare mensen. Denk aan mensen met een psychiatrische ziekte, dementie of een verstandelijke beperking. Mensen voor wie het moeilijk is zich veilig, verbonden te voelen met anderen.

Het is belangrijk hen wezenlijk tot steun te kunnen zijn wanneer zij dit nodig hebben, ook al hebben zij zich afgesloten voor contact als gevolg van hun kwetsbaarheden of ervaringen.

Gentle Teaching legt de nadruk op companionship, op het samen delen. Mensen mogen er onvoorwaardelijk zijn. Pas wanneer je je dat eigen hebt gemaakt als begeleider ontstaat er wezenlijk contact met de ander.

Neem contact met ons op voor informatie over de mogelijkheden.

http://www.burotov.nl/nieuws/symp-sprekers-1

Symposium Nederland
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s